Om os

Om os

Hvem er vi?

Gårdbørnehaven Spirevippen er i Tofte ved Bogense en privat børnehave og vuggestue, hvor naturen og udelivet er i centrum.
Vi har specialiseret os som en gårdbørnehave med konceptet “fra jord til bord”. Det betyder at børnene bruger det meste af dagen ude i naturen og i dagligdagen lærer, hvor maden stammer fra: Det kan være ved at så, høste og tilberede grøntsagerne i vores køkkenhave, passe dyrene eller gå en af de mange lærerige ture i naturen.

Privat børnehave og vuggestue

Gårdbørnehaven Spirevippen er en privat institution beliggende i Tofte ved Bogense.
Naturen og udelivet er i centrum og vi arbejder bl.a. med konceptet “Fra jord til bord” og “Grønne spirer”.

Vi modtager ca. 60 børnehavebørn og 15 vuggestuebørn.
I børnehaven er børnene opdelt i 3 stuer.

Hindbærstuen og Brombærstuen, som er modtagerstuer og modtager nye børn fra vores egen vuggestue eller fra dagpleje udefra – disse 2 stuer arbejder sammen som et team.

Jordbærstuen er stuen for de ældste –  hvor de gennem deres sidste år i børnehaven også deltager i vores naturgruppe.

Jordbærstuen er i børnehaven. Naturgruppen kører ud af huset i vores bus og oplever naturen på forskellige måder. Alle kommer til at gå både på jordbærstuen og deltage i naturgruppen.

Vi modtager gennem året 60 til 70 børnehavebørn og 15 vuggestuebørn. Vi har gennem årene ikke kun øget børnetallet, men også udbygget de fysiske rammer såvel ude som inde.
Vi samarbejder med Dansk friluftsråd, og vi har hvert år siden 2009 fået tildelt det grønne flag. Læs mere på www.groennespirer.dk
Om os

Spirevippens vuggestue

Spirevippen tilbyder også 15 vuggestuepladser. Vores vuggestue er i et helt nybygget hus, opført i 2018, som ligger på sydsiden af børnehavens bygninger.
Vuggestuen har sin egen store legeplads.
Børnetallet kan variere gennem året, ligesom personalets timetal gør. Dvs. normeringen tilpasses det aktuelle børnetal.

I vuggestuen ser vi meget på det lille barns behov og vi vægter, at man kan sove, når man er træt og indtil man er udhvilet, samt at man kan få noget at spise, når man er sulten. Det betyder, at det er sjældent, at alle er vågne på samme tid. Vi deler os op i grupper ud fra relationer og børnenes behov for udfordring. Her kan der laves aktiviteter eller opbygges tryghed og tillid for den nystartede.

Indkøringen er meget forskellig fra barn til barn og det gøres i barnets tempo og planlægges ofte dag til dag mellem forældre og personale. Vores erfaring er at det for de fleste børn er optimalt med 14 dages indkøring, (eller mere hvis muligt) inden barnet er oppe på fuld tid.

Indkøring i børnehaven
Vi har mulighed for langsom indkøring af børnene fra vuggestue til børnehave. De kan i perioden op til skiftet komme mere og mere på besøg med kendt personale og venner, og efter lidt tid kan de blive der lidt selv og lege eller spise og derefter komme retur i vuggestuen. Dermed er det vores erfaring at barnets ofte ikke behøver indkøring med mor og far i børnehaven.